Carlinhos heeft een contract tot december 2022 getekend bij de Braziliaanse traditieclub Vasco da Gama. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Vitória Setúbal, in 2019 speelde hij al een half jaar op huurbasis bij Guarani. Standard vangt nog anderhalf miljoen euro voor de overbodige aanvallende middenvelder.

In augustus van het jaar 2017 wilde Ricardo Sá Pinto nog een echte tien toevoegen aan de selectie. De Portugees haalde Carlinhos weg bij Estoril Praia en zette hem meteen in de basis. Carlinhos wist zijn kwaliteiten af en toe wel te tonen, maar vond geen regelmaat in zijn prestaties en ook de statistieken bleven uit. Toen Carcela tijdens de wintermercato teruggehaald werd, koos Sa Pinto voor het trio Mpoku – Carcela – Edmilson achter de spits en verdween Carlinhos langzaam uit beeld.

Onder Michel Preud’homme kwam de Braziliaan het volgende seizoen amper driemaal in actie, waarna in januari een eerste uitleenbeurt volgde. Afgelopen seizoen werkte hij integraal in Portugal af en nu was het tijd voor een definitieve transfer, aangezien zijn contract eind juni 2021 zou aflopen.

Club de Regatas Vasco da Gama is al de zesde club van Carlinhos (26) in zijn thuisland en zijn dertiende in totaal.

Advertentie