Neto Borges gaat terug voetballen in zijn thuisland Brazilië. De goedlachse Braziliaan wordt voor één seizoen uitgeleend aan Vasco da Gama. De Braziliaanse middenmotor bedong ook een aankoopoptie in de deal.

Neto vervoegde de kern in januari 2019. Tijdens het kampioenenjaar mocht de linkerflankverdediger maar één keer in actie komen en dat in de verloren wedstrijd tegen Moeskroen. Neto toonde zich in dat eerste halfjaar wel al meteen als een echte teamspeler en sfeermaker in de kleedkamer.

Verschillende blessures gooiden roet in het eten, totdat Neto vorig seizoen in de bekerwedstrijd tegen Antwerp voor het eerst sinds lang weer minuten kreeg. Neto maakte een gretige indruk en verzamelde de weken daarna nog meer speelminuten in het eerste team.

Met de komst van Gerardo Arteaga waren de speelkansen van Neto echter weer wat meer geslonken, dus wat een uitleenbeurt de beste oplossing voor beide partijen.

Vasco da Gama deed ook vorige week zaken met een Belgische club:
Standard slijt Carlinhos aan Vasco da Gama