Een verrassing van formaat: KAS Eupen pikt linksachter Adriano Correira op. De Braziliaan was afgelopen seizoen actief voor Athletico Paranaense in de Braziliaanse Serie A, maar zat deze zomer zonder contract, want zijn optie voor een extra jaar werd niet gelicht. De 35-jarige ervaren rot speelde vijf seizoenen voor Sevilla, waarmee hij tweemaal op een rij de UEFA Cup won. Vanaf 2010 was hij zes jaar lang een betrouwbare rotatiespeler voor FC Barcelona, waarmee hij ook de Champions League tweemaal won.

Woensdagavond dropt Eupen een transferbom op Twitter. Adriano Correia gaat transfervrij weg uit Brazilië om de kleuren van KAS Eupen te verdedigen. Na Luis Garcia hebben de Panda’s een nieuwe leider met ervaring op het allerhoogste niveau. Hij speelde 218 wedstrijden in het shirt van Sevilla FC en 189 keer betrad hij het veld voor FC Barcelona. In Andalusië won hij twee UEFA Cups (in 2006 en 2007, de huidige Europa League) en in Catalonië mocht hij twee Champions League-medailles in ontvangst nemen (in 2011 en 2015). Achttien keer mocht hij het shirt van de Goddelijke Kanaries dragen.