Eindelijk is hij uit zijn lijden verlost: Pieter Gerkens verlaat RSC Anderlecht en tekent voor drie seizoenen bij Royal Antwerp FC. Na drie wisselvallige seizoenen in het Lotto Park speelt de 25-jarige Gerkens terug onder de coach waarmee hij zijn grootste successen kende. Hij scoorde elf doelpunten en gaf negen assists in 85 optredens voor de Belgische recordkampioen.

Pieter Gerkens zal vanaf heden in Deurne-Noord voetballen. De 25-jarige middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen op de Bosuil en is de zesde aanwinst voor Royal Antwerp FC. Daar ontmoet hij een oude bekende, Ivan Leko, onder wie hij zijn beste periode als profvoetballer kende. In het seizoen 2016/2017 bereikten de infiltrerende middenvelder en de Kroatische T1 de finale van PO2 met Sint-Truiden VV. Gerkens scoorde acht doelpunten tijdens die Play-offs.

The Great Old hoopt dat hij zijn oude niveau terug oppikt. Ivan Leko tracht de ploeg om te vormen tot een meer aanvallende ploeg die zelf het initiatief neemt. Daarvoor is Gerkens een belangrijke pion om de verbinding tussen het middenveld en de aanval te verzorgen en als infiltrerende middenvelder een extra man in het strafschopgebied te worden.

Advertentie