Het nieuwe voetbalseizoen is intussen weer op gang getrapt. Dat betekent dat er dit weekend ook weer verschillende nieuwe namen tussen de lijnen stonden in onze Belgische voetbalcompetitie. Toch is onze eerste ‘Speler van de Week’ geen nieuwkomer maar een oude bekende, namelijk Danny Vukovic van KRC Genk.

Het was iets meer dan een jaar geleden dat Danny Vukovic nog eens aan een competitiewedstrijd begon. De doelwachter scheurde begin vorig seizoen zijn achillespees en er wachtte hem een lange revalidatie. Een jaar later staat Vuko er weer en dat hebben ze in Waregem geweten. Genk won moeizaam maar verdiend met 1-2 en de Australische keeper had een belangrijk aandeel in die overwinning. Vukovic was alert op schoten van De Bock en Srafi, maar zijn mooiste redding deed hij in minuut 94 toen hij een gemaakt doelpunt van de lijn redde.

Standard won met 1-0 van Cercle Brugge. Vooral Maxime Lestienne en Nicolas Raskin vielen op. Raskin bewees op zijn jonge leeftijd (19) al over een flinke dosis maturiteit en spelinzicht te beschikken. Hij heerste met zijn grinta op het middenveld en strooide met goede passes.

Moeskroen pakte een punt op Antwerp en dat mede dankzij doelman Koffi. De nieuwe doelman moest zich enkel gewonnen geven op een elfmeter van Refaelov. Wat vooral opviel, was zijn dubbele redding in de eerste helft op de pogingen van Refaelov en Juklerod.

Verder hebben we nog eervolle vermeldingen voor Colidio (STVV), Heymans (Waasland-Beveren) en Noubissi (Beerschot).