Standard transfereert opnieuw een speler van de Congolese topclub TP Mazembe. Na het trio Luyindama – Bokadi – Bolingi in 2017 komt nu Jackson Muleka over naar Luik. Muleka is een atletische 20-jarige spits die Avenatti en Oulare het vuur aan de schenen moet leggen op Sclessin.

Jackson Muleka speelt sinds 2017 bij Mazembe, waarmee hij het onder meer in de Afrikaanse Champions League erg goed deed. In dat toernooi deed hij de netten de voorbije drie seizoenen 14 keer trillen in 30 wedstrijden – afgelopen seizoen zelfs zevenmaal in 10 optredens. Daarmee staat hij zelfs gedeeld 11e in de all-time-lijst der doelpuntenmakers wat de CAF Champions League betreft.

Ligue 1-promovendus Lens en Lille, dat Muleka wou uitlenen aan Moeskroen, waren ook geïnteresseerd, maar de spits sprak zelf zijn voorkeur uit voor Standard. Hij tekende een contract tot 2024 met een optie op een vijfde jaar.

Trainer Montanier ziet Tapsoba en Dragus (net als Michel-Ange Balikwisha en in mindere mate Ntelo) eerder als flankspelers en dus was een goede derde spits welkom. Het is nog niet helemaal duidelijk of Cop op zijn beurt nog een plaats heeft in de selectie. Het contract van de Kroaat loop na dit seizoen af.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden:

Update 8 september: met dit leuk filmpje heeft Standard de transfer vandaag ook bevestigd. Ondertussen weten we ook dat Standard zo’n €1.500.000 betaalt en dat Mazembe een hoog percentage op eventuele doorverkoop bedongen heeft.