Atalanta gaat niet naar de halve finale van de Champions League na de late comeback van Paris Saint-Germain gisteren, toch zijn de supporters van de Noord-Italiaanse club erg fier op de prestaties van hun ploeg. En terecht: met zeer aantrekkelijk voetbal en een karrenvracht aan doelpunten schopte Atalanta het naar een knappe derde stek in de Serie A en werkte het een prachtige CL-campagne af. Op de luchthaven werd de spelersbus vandaag hartelijk begroet.

Atalanta scoorde afgelopen seizoen 98 treffers uit 38 wedstrijden in de Serie A. Met hun hoge pressing en direct voetbal veroverden ze de harten van menig voetbalfan. In de Champions League begon de ploeg uit Bergamo slecht met drie nederlagen, maar dankzij een gelijkspel tegen City en zeges tegen Shakhtar en Zagreb werd de knockoutfase alsnog bereikt. Valencia werd vervolgens makkelijk opzijgezet (4-1 thuis, 3-4 in Spanje) en dan volgde de bijna-stunt tegen PSG.