Standard won afgelopen weekend met 1-0 van Cercle Brugge. Volgend weekend trekken de Rouches naar Waasland-Beveren. Wie daar al zeker niet bij zal zijn, is William Balikwisha. De kwieke flankspeler, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, ontwrichtte zijn schouder in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Union afgelopen zondag.

Spijtig nieuws uit Luik vandaag. William Balikwisha zal de komende maanden niet op de Belgische velden te zien zijn. De oudste Balikwisha ontwrichtte zijn linkerschouder tijdens de verloren oefenmatch van de B-ploeg tegen Union. Aangezien hij recent ook al zijn rechterschouder ontwrichtte, en de gebruikelijke behandeling – namelijk spierversterking – niet het gewenste effect had, gaat hij binnenkort onder het mes. Zijn afwezigheid wordt geschat op zo’n 3 tot 4 maanden.

Het is een flinke streep door de rekening voor de speler met Congolese roots. Na uitleenbeurten aan Cercle en MVV Maastricht kreeg Balikwisha de kans om zich te bewijzen tijdens de oefencampagne. William deed het,  samen met jongere broer Michel-Ange, niet onaardig en had misschien wel eens zijn kans kunnen krijgen in de competitie, al behoorde een uitleenbeurt ook tot de mogelijkheden. Helaas voor Balikwisha en Standard verdwijnen die plannen weer voor eventjes in de koelkast.

Advertentie