Club Brugge stalt Thibault Vlietinck voor één seizoen bij OH Leuven. De Leuvenaars bedongen een aankoopoptie in het huurcontract van de 22-jarige middenvelder, die afgelopen seizoen amper aan spelen toekwam bij blauw-zwart.

Vlietinck draait al een tijdje mee bij Club Brugge: het jeugdproduct van blauw-zwart maakte in het seizoen 2016/17 al zijn debuut in het eerste elftal van de club. Het was echter pas in het seizoen 2018/19 dat Vlietinck zijn neus aan het venster stak, onder andere in de Champions League. Afgelopen seizoen kwam hij onder Philippe Clement in alle competities echter slechts zeven wedstrijden in actie.

Gezien de grote rist geblesseerden bij OH Leuven – met Mathieu Maertens, Derrick Tshimanga, Kenneth Schuermans en Frédéric Duplus vielen er tegen KAS Eupen vier geblesseerden bij de Leuvenaars – zou Vlietinck wel eens snel zijn debuut kunnen maken voor zijn nieuwe club. OHL neemt het zaterdag op tegen RC Genk.