Villarreal CF heeft Enes Ünal na twee uitleenbeurten definitief van de hand gedaan. De 23-jarige Turkse aanvaller, op een blauwe maandag nog aan de slag bij RC Genk, maakt de overstap naar Getafe CF.

De passage van Ünal bij Villarreal is allesbehalve een succes te noemen. De Spaanse club telde drie jaar geleden 14 miljoen euro neer om de Turkse spits los te weken bij Manchester City, dat hem destijds voor 4,5 miljoen euro had gekocht als investering. Nadat hij in zijn eerste seizoen bij Villarreal slechts vijf keer scoorde in La Liga verhuurde de club hem aan Levante (2017) en Real Valladollid (2018-2020). Villarreal krijgt van Getafe ‘slechts’ negen miljoen euro.

Zijn beste periode kende Ünal in het seizoen 2016/17, toen hij als City-huurling negentien keer scoorde voor FC Twente. Bij RC Genk was Ünal in de eerste helft van het seizoen 2015/16 goed voor slechts twee goals in veertien wedstrijden in alle competities.

Advertentie