In zijn zoektocht naar een nieuwe spits kwam Málaga uit bij de 32-jarige Portugees Orlando Sa (ex-Standard). Orlando Sa is sinds deze zomer transfervrij, nadat Standard en Sa in onderling overleg besloten uit elkaar te gaan.

Orlando Sa heeft al heel wat clubs op zijn palmares staan. Na korte passages bij onder andere Porto en Benfica streek Orlando Sa in 2016 neer bij Standard, dat hem transfervrij oppikte. In 62 wedstrijden vond Orlando Sa 30 keer de weg naar de netten voor de Rouches. Na deze succesvolle passage bij Standard koos Orlando Sa in februari 2018 voor een avontuur in China. Hij tekende een miljoenencontract bij Henan Jianye, maar deze transfer draaide uit op een fiasco. Orlando Sa kwam door een blessure slechts 5 keer aan de bak in China en keerde in juli 2018 al terug naar de boorden van de Maas. Zijn comeback was echter minder geslaagd dan gehoopt: Sa herviel meermaals in zijn blessureleed en speelde in het seizoen 2018-2019 slechts 18 wedstrijden, waarin hij 1 keer de netten deed trillen. Vorig seizoen maakte Orlando Sa geen deel meer uit van de A-kern van Michel Preud’homme, waarna zijn contract in onderling overleg verbroken werd.

Sa tekende een contract voor één jaar bij Málaga, wat meteen zijn eerste ervaring zal worden met het Spaans voetbal. Málaga eindigde vorig seizoen op een teleurstellende 14de plaats in de Spaanse tweede klasse en was met slechts 35 treffers in 42 matchen de slechts scorende ploeg uit de competitie. Met Orlando Sa hoopt Málaga terug wat scorend vermogen in zijn rangen te hebben.

Advertentie