FC Barcelona werd gisteren in de kwartfinale van de Champions League overklast door Bayern München: 2-8. Een enorme uitslag, zeker in de eindfase van het kampioenenbal. De wedstrijd, en de kwalificatie van de Duitse Rekordmeister in het algemeen, leverde enkele opvallende statistieken op. Die zitten we in dit artikel graag even op een rijtje.

 1. Barcelona stelde nooit een ouder team op in de Champions League
  Met een gemiddelde leeftijd van net geen 30 jaar bracht Setién het oudste team ooit tussen de lijnen. Na de wedstrijd zei Piqué het volgende: “Niemand is noodzakelijk. Ik ben de eerste om mezelf aan te bieden als er nieuw bloed moet komen om de dynamiek te veranderen.”
 2. Record: 8 doelpunten in knockoutfase CL
  Bayern München werd de eerste ploeg ooit die achtmaal wist te scoren in de eindfase van de Champions League.
 3. Schoten Barça 7-8 doelpunten Bayern
  FC Barcelona waagde zijn poging gisteren 7 keer (5 binnen kader). Bayern schoot in totaal 26 keer op doel en scoorde 8 goals.
 4. Bijna 70 jaar later: Barça verliest met doelpuntenverschil ‘6’
  In 1951 ging Barcelona pijnlijk de boot in bij buur Espanyol: 6-0. Sindsdien verloor het nooit meer met 6 treffers verschil, tot gisteren.
 5. Barcelona schaart zich in Hamburgs lijstje
  De laatste 5 teams die 8 goals om de oren kregen tegen FC Bayern: Sankt Pauli (2011), Hamburg (2013), Hamburg (2015), Hamburg (2017), FC Barcelona (2020).
 6. Geweldige start Flick
  De coach van Bayern zag zijn team 26 keer scoren in zijn eerste 6 Champions League-partijen. Geen enkele andere oefenmeester liet meer dan 21 goals noteren.
 7. Record: Bayern deed de netten nooit vaker trillen in Champions League
  Maar liefst 35 doelpunten in de Champions League dit seizoen: nooit behaalde de ploeg uit München betere cijfers. Met nog minstens één en eventueel twee wedstrijden te gaan, kan de Duitse grootmacht dat persoonlijk record nog uitdiepen.
 8. Lewandowski haalt kaap van 50 CL-goals
  Op 60 wedstrijden tijd trof Robert Lewandowski 50 keer raak. Slechts één man bereikte die mijlpaal sneller: ene CR7 (50 matchen).
 9. De ‘grote twee’ van hun generatie ontbreken in halve finale
  Voor het eerst sinds het seizoen 2005-2006 gaan de halve finales door zonder Lionel Messi en/of Cristiano Ronaldo.
 10. Duitsland boven: 3 Duitse trainers in halve finales
  Na Thomas Tuchel (PSG) en Julian Nagelsmann (Leipzig) bereikte ook Hans-Dieter Flick de voorlaatste ronde van de Champions League.

Bron statistieken: Opta

Advertentie