Over zes dagen gaat dan eindelijk ook de competitie van start in de Proximus League. Met maar liefst vijf nieuwkomers op het strijdtoneel, zijn de onderlinge krachtsverhoudingen ongewis. Om niets aan het toeval over te laten, hebben de clubs fors geïnvesteerd. Met een opvallend drukke zomermercato in onze tweede voetbalafdeling tot gevolg. Op het moment van publicatie konden wij maar liefst 66 inkomende transfers noteren.

We maken een kleine week voor de competitiestart alvast de transferbalans op. We zetten de transfers van zeven van de acht ploegen uit 1B op een rij. Met uw welbevinden laten we de Brugse beloften, inmiddels omgedoopt tot Club NXT, buiten beschouwing.

RWDM & Lierse Kempenzonen: 12
RWDM is met mede-promovendus Lierse Kempenzonen de veelvraat op het transferfront van 1B. Beide ploegen waren goed voor maar liefst twaalf inkomende transfers. Niet vreemd eigenlijk, want beide kernen hadden nood aan versterking. De promotie werd immers niet op het veld behaald, maar achter de groene tafel. RWDM werd verleden jaar zesde en Lierse Kempenzonen zelfs dertiende bij het stopzetten van de competitie in Eerste Amateur.

RWDM:
IN: Tracy Mpati (Lokeren), Yadi Bangoura en Maxime Electeur (RFC Liège), Nicolas Rommens (Roeselare), Houssen Abderrahmane (Louhans-Cuiseaux), Corenthyn Lavie (Dudelange), Florian LeJoncour (Concarneau), Stelvio Cruz (Virton), Lenny Nangis (Sarpsborg), Mehdi Terki (Xanthi), Yvan Yagan (Mariehamn) en Kevin Nzuzi (Red Star FC). OUT: Yohan Brouckaert (Mandel United), Anthony Cabeke en Geoffrey Cabeke (Asse Zellik), Shean Garlito (Differdange), Amaury Mabika (Londerzeel) en Jaan Vanwildemeersch (Oudenaarde).

Lierse Kempenzonen:
IN: Bernd Brughmans en Ibrahim El Ansri (THES Sport), Ben Santermans, Scott Bitsindou en Timo Cauwenberg (Lommel SK), Jarno De Smet (Beerschot), Jo Gilis (OH Leuven, gehuurd), Emile Samyn (Roeselare), Yentl Van Genechten (Westerlo), Simon Van Geet en Joppe Vannuffelen (Geel), Bob Straetman (Lokeren). OUT: Nick Kuijlaars (Hoogstraten), Jordi Maus en Matthiece Nelissen (Hasselt), Jasper Sols (Dessel), Jonas Vinck en Kino Delorge (Roeselare), Thomas Rosala (Patro Eisden), Yoni Buyens (Zepperen), Youssef Boulaouali (Dessel), Thomas Wils (Turnhout), Seppe Maesen (Heist), Alessio Allegria (THES Sport), Bo Geens, Thibaut Rausin, Alves Da Silva en Jonathan Kindermans (allen nog geen club),

Lommel SK: 10
Aan de Gestelsedijk zwaait Manchester City tegenwoordig de scepter. Lommel leek op een “road to nowhere”, maar de City Football Group kocht 99% van de aandelen en dat bracht de Limburgers in één klap boven Jan. Nieuwbakken coach Liam Manning mocht tot nu toe tien nieuwelingen verwelkomen. Onder hen een aantal verrassingen:

IN: Stijn Wuytens (AZ), Milan Troonbeeckx (Dessel), Yannick Vandersmissen (Geel), Manfred Ugalde (Deportivo Saprissa), Arno Verschueren (NAC Breda), Juan Bautista Cejas (Montevideo City Torque), Laurent Lemoine (KV Mechelen), Jari De Busser (AA Gent), Jordan Attah Kadiri (Östersunds FK) en Kevin Kis (Union SG), OUT: Ben Santermans, Timo Cauwenberg en Scott Bitsindou (Lierse Kempenzonen), Joep Hakkers (Witgoor Sport), Yarne Lenaerts (RC Hades Hasselt), Siebe Paesen (Patro Eisden), Birger Vandael (Zonhoven, verhuurd), Rik De Kuyffer (Knokke),Alessandro Cerigioni (Dessel), Tim Siekman (HHC Harderberg), Laurens Vermijl (THES Sport), en Abdoulie Sanyang (Beerschot)

Union Sint-Gillis & RFC Seraing: 9
Union en Seraing haalden elk negen nieuwe spelers. De Brusselaars winkelden éénderde deel daarvan weg bij het vorig seizoen uitstekend presterende Virton. Bij Seraing is zelfs tweederde van de nieuwelingen afkomstig van dezelfde ploeg: FC Metz stuurde zes talenten naar Stade du Pairay. Aan de ervaren coaches Felice Mazzu en Emilio Ferrera de schone taak een deftige ploeg te kneden van al deze nieuwe gezichten.

Union Sint-Gillis
IN: Abdelmunaim Boutouil (FAR Rabat), Deniz Ündav (SV Meppen), Senne Lynen (Telstar), Tibo Herbots (STVV), Christian Burgess (Portsmouth), Anthony Moris, Loïc Lapoussin en Guillaume François (Virton) en Dante Vanzeir (KRC Genk). OUT: Sigurd Haugen (Alesund), Soufiane El Banouhi (SK Deinze), Pietro Perdichizzi (Westerlo), Romain Ferber (Francs Borains, verhuurd), Kevin Kis (Lommel SK), Serge Tabekou (Excelsior Moeskroen), Enzo D’Alberto en Hamadou Traoré (onbekend),

RFC Seraing
IN: Gael Kakudji en Antoine Bernier (Antwerp FC), Sami Lahssaini, Yann Godart, Guillaume Dietsch, Georges Mikautadze, Amadou Ndiaye en Ababacar Lo (FC Metz) en Francesco D’Onofrio (Lierse Kempenzonen). OUT: Mohamed Admi en Romain Vanboquestal (Warnant), Tom Jurdan (Stockay) en Alladin Bizimana (FC Herstal)

KMSK Deinze: 8
De ambitieuze nieuwkomer Deinze wil geen eendagsvlieg zijn in 1B en deed daarom enkele straffe transfers. De ploeg van voorzitter Denijs Van De Weghe haalde een paar ervaren cracks binnen. Kwaliteit en routine boven kwantiteit luidt het devies.

IN: Bafodé Dansoko (La Louvière), Darko Van Rie (Club Brugge) Soufiane El Banouhi (Union), William Dutoit, Renato Neto en Ronald Vargas (KV Oostende), Siebe Blondelle (Eupen), Raphaël Lecomte (Virton). OUT: Jerome Mezine (Mandel United), Gillian Verbrugge (Oudenaarde), Bart Goossens (Lokeren-Temse), Kobe Pieters (Dikkelvenne), Seppe Brulmans (Patro Eisden), Paolino Bertaccini (Admira Wacker), Mauro Devos (Zwevezele) en Lennert De Smul (Roeselare)

Westerlo: 6
Westerlo deed het rustig aan met “slechts” zes nieuwkomers. De ploeg van Bob Peeters wil bevestigen dit seizoen en geldt als één van de favorieten voor de titel.

INTuur Dierckx (Waasland-Beveren), Pietro Perdichizzi (Union), Thomas Ephestion (US Orléans), Matias Lloci (AA Gent), Atabey Cicek (Basaksehir, gehuurd) en Kouya Aristide Mabea (Vitória Guimaraes). OUT: Gilles Dewaele (KV Kortrijk), Yentl Van Genechten (Lierse Kempenzonen), Wouter Corstjens (Patro Eisden), Stephen Buyl (Roeselare), Cedric Mateso-Liongola (KSK Heist), Kyan Vaesen (THES Sport, verhuurd)

Advertentie