Vincent Kompany zet per direct een punt achter zijn spelerscarrière. De 34-jarige Brusselaar wordt per direct hoofdtrainer van Anderlecht, waar Frank Vercauteren vertrekt. Anderlecht won zondagavond onder Vercauteren nog met 3-1 van STVV.

Kompany is sinds vrijdag ingeschreven in de Pro Licence-opvolging, waardoor hij vijftien maanden na zijn terugkeer bij Anderlecht in aanmerking komt om T1 te zijn. Het was een publiek geheim dat de 34-jarige verdediger spanningen had met Frank Vercauteren, die resultaatgericht voetbal verkiest boven de voetbalfilosofie van Kompany (lees: Pep Guardiola).

Het spelersafscheid van Kompany betekent ook dat hij stopt als Rode Duivel. De voormalige Gouden Schoen klokt zo dus af op 89 interlands, waarin hij vier keer scoorde. In zijn tweede spelerspassage bij Anderlecht klokt hij af op achttien wedstrijden.

Advertentie