Ronald Koeman is de nieuwe trainer van FC Barcelona. De 57-jarige Nederlander is er de opvolger van Quique Setién, die deze week ontslagen werd na de 2-8-nederlaag tegen Bayern München van afgelopen vrijdag. Koeman, die zijn functie als bondscoach van Oranje neerlegt, ondertekende een contract voor twee seizoenen op Camp Nou.

Quique Setién was in januari van dit jaar de verrassende opvolger van Ernesto Valverde bij Barcelona. De 61-jarige Spanjaard kon echter nooit echt overtuigen bij de Catalanen, en onder zijn leiding verloor Barcelona na de hervatting van de competitie zelfs de leidersplaats in La Liga. Na de 2-8-afstraffing tegen Bayern München in de Champions League is Barcelona zeker dat het het seizoen afsluit zonder prijzen, wat Setién deze week zijn baan kostte.

Met Ronald Koeman haalt Barcelona een oude bekende binnen. De Nederlander speelde van 1989 tot 1995 voor de Catalaanse club en won in die periode tal van prijzen, waaronder Europacup I in 1992 nadat hij in de finale tegen UC Sampdoria in de verlengingen voor het enige doelpunt zorgde. Koeman neemt voor zijn grote terugkeer noodgedwongen afscheid als bondscoach van Nederland, waar assistent Dwight Lodeweges voorlopig het roer overneemt.

Advertentie