Borussia Dortmund blijft verderbouwen aan zijn volgende generatie. Het achttienjarig Braziliaans wonderkind Reinier (18) maakt de overstap naar het Westfalenstadion voor het komende seizoen. Dortmund kan daarna de optie lichten voor een extra jaar, maar zal geen gebruik kunnen maken van een aankoopoptie.

De Braziliaanse middenvelder is ondertussen al de vierde transfer die de Borussen voltooien dit seizoen. Reinier komt dan ook terecht in een ploeg die volop aan een nieuwe garde bouwt, hij zal voor zijn plaats moeten strijden met verschillende andere jonge en talentvolle middenvelders. Ook Jude Bellingham werd gehaald dit seizoen en het Amerikaans wonderkind Reyna liet al zien wat hij kan doen.

Reinier zelf werd door Real Madrid weggehaald bij het Braziliaanse Flamengo voor 30 miljoen euro. Bij de Braziliaanse club was hij goed voor zes doelpunten en twee assists in veertien wedstrijden. Bij Real Madrid speelde hij voor de B-ploeg, waar hij in drie matchen twee keer scoorde en een assist gaf.

Hij is niet de eerste speler uit het grootste land van Zuid-Amerika die furore hoopt te maken bij Borussia Dortmund. Reinier is al de twaalfde Braziliaan die de vice-kampioen van de Bundesliga komt versterken. 

Advertentie