Mikael Lustig staat niet langer op de loonlijst van AA Gent. De 33-jarige verdediger maakt transfervrij de overstap naar AIK Fotboll, een club uit zijn thuisland Zweden. Door de komst van Jordan Botaka was hij overbodig geworden op rechtsback.

Met Mikael Lustig haalde AA Gent vorige zomer een stevige brok ervaring binnen voor op rechtsachter. De Zweed had een verleden bij Umeå FC (2005), GIF Sundsvall (2005-2008), Rosenborg BK (2008-2011) en Celtic FC (2011-2019). Voor die laatste club speelde hij meer dan 270 officiële wedstrijden en werd hij achtmaal op rij Schots landskampioen.

Bij AA Gent verliep het echter minder rooskleurig voor de Zweed, die met zijn land in actie kwam op het EK 2012, EK 2016 en WK 2018. Hij speelde weliswaar dertig officiële wedstrijden in alle competities – waarvan zestien in de Jupiler Pro League –, maar echt imponeren kon hij nooit in de Ghelamco Arena. Na amper één seizoen verlaat hij nu dus de Buffalo’s voor een nieuw avontuur in zijn thuisland.

 

Advertentie