Torino FC heeft er na linksachter Ricardo Rodriguez ook een nieuwe rechterflankverdediger bij: Mërgim Vojvoda, allicht een van de meest onderschatte voetballers in de Jupiler Pro League, maakt de overstap van Standard naar Turijn. Atalanta toonde zich ook erg geïnteresseerd, maar Torino trok uiteindelijk toch aan het langste eind.

Vojvoda (25) werd vanaf 2011 opgeleid bij Standard en trok in 2016 na uitleenbeurten bij STVV en Carl Zeiss Jena naar Moeskroen. In Henegouwen ontpopte hij zich tot een vaste waarde en afgelopen zomer volgde de grote terugkeer naar Standard. In Luik werd hij nu wel meteen basisspeler en werkte hij tijdens het seizoen 2019-2020 30 officiële wedstrijden af.

De international van Kosovo tekent een verbintenis voor vier seizoenen bij Torino (met een optie voor een extra jaar), waar Vanja Milinkovic-Savic (net als Soualiho Meïté) ook nog steeds onder contract staat. De transferprijs bedraagt €5.500.000, met daarbovenop nog een aantal eventuele bonussen. Vijftien percent van de som gaat overigens naar Moeskroen.

Door de schorsing van kersvers kapitein Vanheusden, die komend weekend weer van de partij is, vatte Vojvoda dit seizoen aan op de stek naast Laifis centraal achterin. Torino voegt dus een polyvalente speler toe aan zijn selectie.

Advertentie