Chelsea blijft actief op de transfermarkt. De ervaren Thiago Silva vervoegt de rangen, nadat in het defensieve compartiment eerder Ben Chilwell en Malang Sarr al aangetrokken werden. De Braziliaanse centrale verdediger komt transfervrij over van Paris Saint-Germain. Hij tekent een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede die door beide partijen kan worden geactiveerd.

Door de transferban die Chelsea werd opgelegd in 2019, moest de club het dit seizoen voornamelijk met jeugd doen. Aanvallend verliep dat zonder al te veel horten en stoten, maar defensief vond Frank Lampard maar geen stabiliteit. Daar moest dus een ton ervaring bij en die heeft hij nu ook gevonden. Thiago Silva’s contract bij PSG liep af en hij was (na de verloren Champions League-finale) op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het is misschien een laatste uitdaging op het hoogste niveau, want de kapitein van Les Parisiens wordt 36 in september. Hij zou zes miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Thiago Silva verlaat Paris Saint-Germain als kapitein en als clublegende. In acht seizoenen bij de Franse club won hij zeven landstitels, vijf landsbekers, zes ligabekers en verloor hij een Champions League-finale tegen Bayern München. Voordien speelde hij vier seizoenen bij AC Milan, waarmee hij landskampioen werd.

Advertentie