Ahmed Touba neemt definitief afscheid van Club Brugge. De 22-jarige verdediger, die de voorbije seizoenen werd uitgeleend aan OH Leuven en Beroe Stara Zagora, zet zijn carrière verder bij RKC Waalwijk.

Touba, een Belg met Algerijnse roots die geboren werd in het Franse Roubaix, zette zijn eerste stappen in het profvoetbal bij Club Brugge. Onder Michel Preud’homme mocht hij in het seizoen 2016/17 vijf keer opdraven. Ook onder Ivan Leko kreeg hij een handvol speelminuten, maar daarna verdween hij uit beeld bij blauw-zwart, dat hem vervolgens uitleende aan OH Leuven en het Bulgaarse Beroe Stara Zagora.

Bij zijn terugkeer uit Bulgarije bleek Touba niet echt meer in de toekomstplannen van Club Brugge te passen. De 22-jarige verdediger, die door beloftenbondscoach Jacky Mathijssen geselecteerd werd voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland (8 september), tekent nu een contract voor drie seizoenen bij RKC Waalwijk in de Eredivisie.

Advertentie