Tottenhamcoach José Mourinho heeft er een nieuwe rechterflankverdediger bij: Matt Doherty wordt voor 16,5 miljoen euro overgenomen van Wolves. De 28-jarige Ier wordt de vervanger van Serge Aurier, die op weg lijkt naar AC Milan.

Tottenham wil 20 miljoen euro ontvangen voor Aurier, de Italianen houden het voorlopig op een bod van net geen €15.000.000. Toch verwacht men een akkoord en dus moest er absoluut een nieuwe rechtsback bij in het Tottenham Hotspur Stadium. Doherty lijkt met zijn dynamische speelstijl en 302 wedstrijden op de teller voor Wolverhampton alvast een directe versterking.

Matt Doherty tekende in 2010 bij Wolverhampton, dat hem weghaalde bij het Ierse Bohemians. Eerst werd hij nog uitgeleend aan Hibernian in Schotland en het Engelse Bury, waarna hij in januari 2013 echt begon aan zijn avontuur bij Wolverhampton. Daar groeide hij uit tot een heus meubelstuk.

Doherty is de derde nieuwkomer en vierde transfer van Tottenham. Joe Hart (transfervrij) en Pierre-Emile Højbjerg (Southampton) kwamen de selectie al versterken, terwijl de huurovereenkomst met Real Betis omtrent Giovani Lo Celso omgezet werd in een definitieve overgang.