De loting van de tweede voorronde van de UEFA Europa League leverde voor Standard gisteren een wedstrijd tegen Bala Town op. De ploeg uit Wales had initieel het thuisvoordeel, maar om praktische redenen zal de wedstrijd toch op Sclessin doorgaan. Vandaag werden de matchen in de derde kwalificatieronde alvast bepaald: Charleroi ontvangt thuis (allicht in Leuven) Sfîntul Gheorghe Suruceni of Partizan, terwijl Standard (als het zich plaatst) tegen Vojvodina zal spelen en dat ook in eigen huis.

Allicht krijgen we dus twee duels tussen een Belgische en Servische ploeg. Vojvodina is rechtstreeks geplaatst, Partizan moet eerst nog voorbij het team uit Suruceni (Moldavië). Afgelopen weekend speelden de twee clubs overigens een onderling duel in Servië: na een late comeback werd het 3-2 in het voordeel van de tegenstander van Standard.

Voetnoot: de wedstrijd van de Luikenaars tegen Vojvodina zal uiteraard zonder Vojvoda gespeeld worden. De verdediger tekende bij Torino.