Ivan Rakitić maakt de cirkel rond. De Kroatische middenvelder eindigt zijn periode bij FC Barcelona en keert terug naar Sevilla, zijn thuis, zo kondigt de clubwebsite het ook aan. “De Kroaat keert na zes seizoenen terug naar Nervión om een verhaal dat in 2011 begon, voort te zetten.”

FC Barcelona moet de rekeningen aanzuiveren en sportief een project herlanceren. Ivan Rakitić maakte al langer geen deel meer uit van het plan en is als ‘oude’ grootverdiener dus een der slachtoffers. Die term is relatief, want de middenvelder wilde zelf ook vertrekken. Hij moest en zou terugkeren naar Sevilla. Nu Ever Banega een einde maakt aan zijn Sevilla-verhaal, hebben de Andalusiërs ruimte voor het einde van Rakitić’ Sevilla-verhaal.

De Kroatische middenvelder verliet Sevilla FC in 2014 na de derde Europa League-overwinning van de club. Zes jaar later heeft de club er dubbel zo veel. Ivan Rakitić keert terug als een zilveren WK-medaillist met vier Spaanse landstitels, evenveel Copa del Reys en een gouden Champions League-medaille.