Wolverhampton Wanderers neemt Fabio Silva over van FC Porto. De Engelse club betaalt zo’n 40 miljoen euro voor de Portugese spits, een recordbedrag voor The Wolves. Opvallend: Silva is al de vierde Portugees in drie jaar tijd die bij de Noord-Engelse club tekent.

Silva is een jeugdproduct van Porto en maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht. De centrumspits maakte tegen Famalicão al snel zijn eerste doelpunt en werd met zijn 17 jaar en 3 maanden de jongste doelpuntenmaker van de club. De rijzige aanvaller sloot het seizoen uiteindelijk af met drie doelpunten in 21 wedstrijden, genoeg om Wolverhampton te overtuigen de afkoopsom van 40 miljoen op tafel te leggen.

Silva maakt vooral indruk met zijn lengte en fysieke kwaliteiten. De Portugees fungeert het best als targetman, maar kan evengoed in de diepte worden aangespeeld. Daarnaast heeft Silva een neus voor positionering en en werkt hij hard voor de ploeg. Niet toevallig wordt hij vaak vergeleken met Raúl Jiménez, de huidige spits bij Wolverhampton.

Opvallend is dat Silva na Rúben Neves, Diogo Jota en João Moutinho al de vierde Portugees is in de selectie van The Wolves. Met ook nog trainer Nuno Espírito Santo krijgt Wolverhampton een serieus Portugees tintje.

Advertentie