Nacer Chadli zet zijn carrière verder in de Turkse Süper Lig. De 31-jarige Rode Duivel tekende voor twee jaar bij Istanbul Başakşehir FK, dat zich vorig seizoen voor het eerst tot Turks landskampioen kroonde.

Chadli trekt twee jaar na het WK 2018, waar hij onder andere met zijn heroïsche goal tegen Japan een aandeel had in de derde plaats van België, definitief een streep onder zijn avontuur bij AS Monaco. Na een weinig overtuigend debuutseizoen bij de Monegasken werd de flankaanvaller vorig seizoen uitgeleend aan Anderlecht, waar hij het niet onaardig deed doch weinig kon schitteren door zijn vele blessures. AS Monaco doet Chadli nu definitief van de hand aan de Turkse kampioen.

Door de landstitel van Başakşehir is Chadli nu al zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League. In het Başakşehir Fatih Terimstadion zal hij met Demba Ba en Martin Skrtel enkele bekende namen tegenkomen als ploegmaats.

Advertentie