Boli Bolingoli ruilt Celtic FC voor de Turkse kampioen Istanbul Başakşehir FK. De Turken huren de 25-jarige voor een seizoen met aankoopoptie. Vorige week haalde de club ook al Nacer Chadli binnen.

Bolingoli neemt zo na een jaar al (tijdelijk) afscheid van Celtic Park. Het 25-jarige jeugdproduct van Club Brugge maakte vorige zomer voor ruim drie miljoen euro de overstap van Rapid Wien naar Celtic FC, waar hij (vooral voor Nieuwjaar) een vaste waarde was. De voormalige Belgische jeugdinternational maakte zich vorige maand echter niet populair in Glasgow door de coronamaatregelen te schenden.

Bij Başakşehir, waar hij een ploegmaat wordt van Nacer Chadli, is Bolingoli zeker van een plaats in de groepsfase van de Champions League. In het seizoen 2016/17 speelde de Congolese Belg al drie groepsfasewedstrijden in het shirt van Club Brugge.

Advertentie