RC Genk heeft de samenwerking met trainer Hannes Wolf stopgezet. De 39-jarige Duitser betaalt het gelag voor de zwakke seizoensstart van de Limburgers. Assistent-trainer Domenico Olivieiri neemt voorlopig het roer over.

RC Genk plande maandagmorgen een spoedvergadering in na de zware 5-2-nederlaag op het veld van Beerschot zondagavond. De Limburgers schoten niet geweldig uit de startblokken: na vijf speeldagen sprokkelde de club nog maar vijf punten en staat het op een teleurstellende veertiende plaats. Komt daarbij nog dat Wolf, die in november vorig jaar overnam van Felice Mazzu, vorig seizoen geen Europees voetbal kon afdwingen met Genk.

Ook assistent Miguel Moreira, een oude kennis van Wolf van bij Borussia Dortmund en VfB Stuttgart, vertrekt bij Genk. Domenico Olivieri neemt voorlopig over als hoofdtrainer, Michel Ribeiro staat hem bij.