Serie A-promovendus Crotone, dat vorig seizoen enkel Benevento voor zich moest dulden op het tweede Italiaanse niveau, heeft er een nieuwe aanvaller bij: Denis Dragus (21) wordt met aankoopoptie gehuurd van Standard. De Roemeen kwam vorig jaar aan in Luik, maar kon zowel Michel Preud’homme als Philippe Montanier niet volledig overtuigen. De komst van snelle spits Jackson Muleka duwde Dragus, hoewel hij ook op de flank uit de voeten kan, vervolgens helemaal naar de uitgang.

Drie wedstrijden, dertien minuten. Dat zijn de cijfers van Dragus bij de hoofdmacht van Standard. Zij die de jonge Roemeen aan het werk gezien hebben tijdens oefenwedstrijden, matchen van de beloften en trainingen, zijn het echter unaniem eens over de reden waarom Dragus zich niet kon doorzetten op Sclessin: een mentaliteitsprobleem.

Een goede rechtervoet, maar weinig rendement en allicht niet het karakter om het te maken op het hoogste niveau: de aanbieding van Crotone kwam dus als geroepen. Het is momenteel nog niet duidelijk hoeveel de huurvergoeding en aankoopoptie precies bedragen. De Luikenaars betaalden vorige zomer zo’n €1.800.000 aan Viitorul om zich van zijn diensten te verzekeren.

Het grote doel van Crotone dit seizoen is het behoud, zo blijkt ook uit de eerste woorden van Dragus na zijn aankomst in Italië: “Ik ben heel blij om hier te zijn. Ik hoop dat ik mijn bijdrage kan leveren aan het team om het zo te helpen om in de Serie A te blijven.”