Een van de meest verrassende ploegen in de competitie is zonder twijfel Beerschot. De promovendus brengt niet enkel goed voetbal op de grasmat, maar weet ook hoe hij punten moet pakken. Met 12 punten uit 5 speeldagen hebben ze bij Beerschot een mooi rapport om voor te leggen. En de hoofdrolspeler in het Antwerpse sprookje is Raphael Holzhauser.

De Oostenrijker stroomde via de jeugdploeg van het Duitse VfB Stuttgart door naar de grote jongens, waar hij in 2012 een driejarig profcontract tekende. Na een paar jaar koos de middenvelder voor een uitleenbeurt. Niet naar het buitenland, maar bij het Duitse Augsburg. Holzhauser speelde één seizoen bij de Duitse middenmoter en vertrok toen naar zijn thuisland, waar hij het shirt van Austria Wien aantrok. De volgende club uit zijn carrière werd de Zwitserse succesclub Grasshopper Club Zürich. In 2019 besloot hij om naar andere oorden te trekken, en die club werd Beerschot.

Beerschot, dat toen in 1B speelde, legde de linksbenige middenvelder een tweejarig contract voor. Maar zijn verhaal bij de Ratten begon niet zoals Holzhauser zich had voorgesteld. De 27-jarige Oostenrijker speelde niet in de eerste afdeling en dat tot zijn grote verbazing. Maar hij besloot om te blijven, en gelukkig maar. Beerschot en Holzhauser speelden een prima seizoen, waardoor ze dit seizoen in eerste klasse mogen aantreden.

Toen was het eindelijk zover: ‘de Messi van het Kiel’ kon zich tonen in de Belgische eerste klasse. Al snel zag iedereen wat de nummer 8  van Beerschot in zijn mars had. Een middenvelder die een goeie pass in de voeten heeft, geregeld scoort, fantastische dribbels uit zijn voeten kan toveren en vooral een fenomenale vrije trap kan voorschotelen, krijgt altijd bekijks. De creatieve motor van Beerschot scoorde al 5 goals en liet al 3 assists noteren. En dat deed hij niet tegen ‘Janneke en Mieke’, hij scoorde onder andere tegen Club Brugge, Zulte Waregem en KRC Genk.

De lange Oostenrijker maakt dus het mooie weer bij Beerschot, en mag zich voorlopig ook topschutter van de Jupiler Pro League noemen. Zijn contract verloopt eind dit seizoen, maar die verbintenis willen ze bij Beerschot natuurlijk verlengen. Bij de Antwerpse club hebben ze er alle vertrouwen in dat hij ook volgend seizoen bij hen te zien is, al liggen er volgens sommige bronnen reeds andere kapers op de kust. Raphael is – naast zijn beslissing om het logo van Beerschot aan zijn getatoeëerde carrièreoverzicht toe toe voegen – ook verrast door de schoonheid van de stad Antwerpen, wat misschien nog een extra reden is om te verlengen bij zijn huidige club.