Na maanden twijfel is het zover: Pierre-Emerick Aubameyang blijft bij Arsenal en heeft zijn contract met drie jaar verlengd. De toekomst van de Gabonese spits in Londen leek nochtans twijfelachtig, omdat Arsenal al jaren niet meer meedoet om de grote prijzen. De 31-jarige Aubameyang, die graag wil strijden om de titel, lag nog tot de zomer van 2021 vast. Nu verlengt Auba dus tot 2023.

Dat Aubameyang zijn contract verlengde, was misschien wel een verrassing. De kapitein van de Gunners liet regelmatig merken dat hij twijfelde aan zijn toekomst in het Emirates Stadium. “Zij hebben de sleutels in handen. Het is aan hen om hun werk te doen en daarna zien we wel hoe het gaat”, zei Aubameyang over de clubleiding van Arsenal. “Ik sta op een kruispunt in mijn carrière en ik wil eerlijk zijn tegen iedereen. Het wordt een moeilijke beslissing.”

lees verder onder de tweet

Nu is die beslissing dus gemaakt. In een Instagram Live liet de Gabonees zelf weten aan de fans dat hij zijn contract verlengd heeft. De nummer 14 treedt in de voetsporen van andere clublegende, Thierry Henry. De Fransman speelde ook met het rugnummer 14 en is een idool van Aubameyang.

Aubameyang streek in de winter van 2018 neer in Londen, waar hij Borussia Dortmund inruilde voor de Gunners. Afgelopen seizoen won hij met Arsenal de FA Cup (tegen rivaal Chelsea) en begin dit seizoen de Community Shield (tegen landskampioen Liverpool), maar andere grote successen bleven uit. Arsenal eindigde afgelopen seizoen teleurstellend achtste, en haalde maar nipt de Europa League via de FA Cup.

“Ik wil een Arsenal-legende worden”, reageerde Aubameyang zelf. “Het betekent veel voor mij om aanvoerder te zijn van deze speciale club. Dit is waar ik thuishoor.” Met zijn 72 doelpunten voor de Gunners is hij alvast goed op weg om in de geschiedenisboeken van de club uit Highbury te belanden.