Bij Aston Villa is het een goeie transferperiode: daags nadat goudhaantje Jack Grealish zijn contract verlengde, werd met Emiliano Martinez een nieuwe doelman in huis gehaald.

Aston Villa betaalt 22 miljoen euro voor de 28-jarige Argentijn. Martinez kreeg op het einde van vorig seizoen zijn kans nadat eerste doelman Bernd Leno geblesseerd uitviel. De doelman liet een uitstekende indruk na en hielp de Gunners met uitstekende reddingen aan de FA Cup en keepte ook sterk in de gewonnen Community Shield tegen Liverpool. 

Martinez speelt al 10 jaar bij Arsenal, maar kon nooit eerste doelman worden. In al die jaren stond hij slechts 38 keer onder de lat. Ondanks de vele frustraties, is hij Arsenal heel dankbaar voor alles en bedankt hij de supporters in onderstaand filmpje.

Bij The Villains krijgt Martinez gezelschap van onder andere Björn Engels, Marvelous Nakamba, Trezeguet, Mbwana Samatta en Wesley Moraes. Ook doelman Lovre Kalinic (ex-Gent) staat er nog altijd onder contract. Eerste test: volgende week maandag, wanneer Sheffield United op bezoek komt.