West Bromwich Albion heeft Branislav Ivanović terug naar Engeland gehaald. De 36-jarige verdediger, die de voorbije drie seizoenen bij Zenit Sint-Petersburg speelde, ondertekende een contract voor één seizoen bij The Baggies.

Met Ivanović haalt West Bromwich een pak Premier League-ervaring binnen. De Serviër speelde van januari 2008 tot februari 2017 bij Chelsea, goed voor 261 Premier League-wedstrijden en 377 officiële wedstrijden. Ivanović won in die periode naast drie landstitels, drie FA Cups en een League Cup ook twee Europese prijzen: de Champions League in 2012 en de Europa League in 2013. Ivanović miste de Champions League-finale destijds door een schorsing, maar maakte dat goed door een jaar later in de blessuretijd het winnende doelpunt te scoren in de Europa League-finale tegen Benfica.

Ivanović speelde de voorbije drie seizoenen voor Zenit Sint-Petersburg. Met deze club pakte hij zowel vorig jaar als dit jaar de landstitel in Rusland.