Als de thuiswedstrijden van Standard en Charleroi in de derde voorronde van de Europa League tegen respectievelijk Vojvodina en Partizan (beide uit Servië) een positief resultaat opleveren, volgt voor de twee Waalse clubs opnieuw een wedstrijd in eigen huis in de laatste voorronde.

Standard en Charleroi waren allebei reekshoofd bij deze loting: de Luikenaars dankzij hun eigen coëfficiënt, Charleroi dankzij die van opponent Partizan. Daardoor konden de twee Belgische clubs niet tegen een hele resem Europese topclubs uitkomen, al hoorde AC Milan door zijn weggezakte status op het Europees toneel wel bij de niet-reekshoofden.

Als Standard de derde voorronde overleeft, volgt dus een thuiswedstrijd tegen het Hongaarse MOL Fehérvár FC of het Franse Stade de Reims. In de voorbereiding speelden de Rouches al tweemaal tegen het Reims van Belgen Foket, Faes en De Smet, wat twee overtuigende zeges opleverde (1-0 en 3-0).

Ook Charerloi loot een eventuele thuiswedstrijd. Als de leider uit 1A eerst Partizan kan verslaan, komt een week later Apollon Limassol (Cypurs) of Lech Poznan (Polen) op bezoek.

De volledige loting: https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/draws/2021/2001239/?iv=true