Het komende weekeinde is nog gereserveerd voor bekervoetbal (vierde ronde), maar in het weekend erop gaat dan eindelijk ook de competitie in Eerste Nationale van start. Club Luik vangt de competitie aan met een uitwedstrijd bij Rupel Boom. Een goede start is gewenst, want de ambities liegen er niet om in Rocourt. De directie mikt op een plaats bij de eerste vier, wat deelname aan de eindronde om promotie naar de profs zou betekenen.

Stamnummer 4 gaat zijn derde achtereenvolgende jaar in in Eerste Nationale, de nieuwe naam voor de hoogste amateurklasse in ons land. Tijdens de eerste twee seizoenen deden Les Sang & Marine niet bepaald mee om de prijzen, iets waar de directie van de club verandering in wil brengen. Pierre-Laurent Fassin, de nieuwbakken algemeen directeur, liet in La Meuse al optekenen dat “het seizoen pas geslaagd is, als de club in de top vier eindigt”.

Gerenoveerde ploeg

Dat moet dan gaan gebeuren met een behoorlijk gerenoveerd elftal. Trainer Drazen Brncic zag aan het einde van het vorige seizoen namelijk een groot aantal spelers vertrekken uit Luik. Vooral het vertrek van topscorer Yadi Bangoura (naar RWDM) liet zich voelen, maar ook gewaardeerde krachten als Maxime Electeur, Yoshi Mariën en Sergio Teruel keerden niet terug op Rocourt.

De technische staf lijkt er evenwel in geslaagd een competitieve selectie samen te stellen. Luik heeft vooral ingekocht op ervaring in Eerste Nationale. Wouter Hias en Jordan Kerstenne kwamen over van Dender, Halil Köse van KSK Ronse en Christophe Martin-Suarez van Thes Sport. Zij vormen samen met Jonathan D’Ostilio, Kevin Debaty en Damien Mouchamps een as die het klappen van de zweep kent.

Transfers RFC Liège:
|IN| Natanaël Frenoy (Standard, was gehuurd), Nick Efekia (Sporting Hasselt), Jordan Kerstenne (Dender), Gaëtan Gerstmans (RFC Tilleur), Halil Köse (Ronse), Wouter Hias (Dender), Melvin Renquin (RAAL La Louvière), Nathan Rôdes (Union Titus Pétange), Christophe Martin-Suarez (THES Sport), Gaël Kakudji (RFC Seraing, gehuurd) en Loïc Besson (Virton). |OUT| Benjamin Schmitt (UNA Strassen), Sergio Teruel (Stade Dison), Arthur Cremer (URSL Visé), Randy Giargiana (FC Wiltz), Didier Amou-Djaba (FC Herstal), Loïc Reciputi (URSL Visé), Yadi Bangoura (RWDM), Emmanuel Massa (Solières), Maxime Raskin (Stade Waremme), Yoshi Mariën (Royal Knokke FC), Maxime Electeur (RWDM), Arnold Temanfo (FC Sète), Martin St-Mard (Stade Waremme), Paul Niankou (geen club).

De club is overigens nog niet uitgewinkeld. Wanneer zich nog een buitenkans voordoet, zal de ploeg nog verder worden versterkt.

Goede voorbereiding

RFC Luik kende een prima voorbereiding. Zo werd er gewonnen van onder meer Lierse Kempenzonen en Patro Eisden en met tien man slechts nipt verloren van reeksgenoot URSL Visé.

In de Beker van België lonkt de volgende ronde nadrukkelijk. Vorig weekend versloegen les rouges et blues in eigen huis Stade Waremme met 3-1 en zaterdag zou tegenstander KVV OG Vosselaar uit Eerste Provinciale in de vierde ronde normaal gesproken ook een vogel voor de Luikse kat moeten zijn.

In het weekend van 26 september begint Club Luik aan de competitie met een zondagse uitwedstrijd bij Rupel Boom. De week erna komt promovendus Francs Borains langs aan de Rue de la Tonne voor de eerste thuismatch.

RFC Liège seizoen 2020/2021:
|Technische staf | Drazen Brncic (T1), Sébastien Huyghe, Neba Malbasa (T2) en Pierre Droguet (KT) |Spelerskern| Doelmannen: Kevin Debaty, Lucas Alfieri en Matyas Goffin. Verdedigers: Benjamin Van der Ackerveken, Natanaël Frenoy, Jordan Bustin, Jonathan D’Ostilio (c), Wouter Hias, Gaël Kakudji en Jordan Kerstenne. Middenvelders: Loïc Besson, Benoit Bruggeman, Gaëtan Gerstmans, Halil Köse, Melvin Renquin en Nathan Rôdes. Aanvallers: Nick Efekia, Michaël Lallemand, Quentin Ronvaux, Christophe Martin-Suarez, Okness Dago en Damien Mouchamps.

Liège moet het dan wel gaan doen zonder zijn twaalfde man. De club kent een grote en luidruchtige supportersschare, die de ploeg bij tegenslag nogal eens over het dode punt heeft geholpen. Door de maatregelen rondom Covid-19 mogen er echter vooralsnog slechts 400 bezoekers binnen de stadionpoorten worden toegelaten. En dat terwijl de club alleen al meer dan 800 abonnees telt. Om de fans die niet kunnen worden toegelaten ietwat tegemoet te komen, is de club doende om voor elke thuiswedstrijd een live-stream via het eigen internetkanaal RFCL TV te verzorgen.