De laatste maanden was de toekomst van Cyle Larin bijzonder onzeker. Zulte Waregem wachtte tot het laatste moment om te beslissen over zijn aankoopoptie, Leeds United en CSKA Moskou toonden concrete interesse om Larin definitief in te lijven. Dat gebeurde echter niet en Larin begon aan de voorbereiding bij zijn club Besiktas JK. Vandaag lijkt de Canadese spits volledig verlost te zijn van alle transferperikelen. Met twee basisplaatsen, een doelpunt en 4 op 6 kende hij een goede start van het nieuwe seizoen in de Turkse Süper Lig.

Het duurde tot eind juni vooraleer duidelijk werd dat Zulte Waregem de aankoopoptie van 2,5 miljoen euro niet zou lichten. Zulte Waregem had geen garantie op doorverkoop met winst en wou het risico niet nemen. Door de coronacrisis trokken clubs als Leeds United en CSKA Moskou hun staart in en ging Larin gewoon terug aan de slag bij zijn Turkse werkgever.

Bij Besiktas krijgt Larin dus deels onverwacht opnieuw het vertrouwen van het bestuur en van coach Sergen Yalcin. In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, de verloren kwalificatiewedstrijd voor de Champions League tegen PAOK Thessaloniki, vond Larin al voor de eerste keer de weg naar het doel. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen won Besiktas met 1-3 op het veld van Trabzonspor. Larin speelde 72 minuten en werd vervangen bij een 0-2-tussenstand. Afgelopen weekend speelde Besiktas thuis tegen Antalyaspor. Larin opende de score na iets meer dan een halfuur spelen. De Canadees werd na 80 minuten naar de kant gehaald en een paar minuten later kreeg Besiktas nog de gelijkmaker om de oren.

Dat Larin de goal weet staan, heeft hij vooral in de Verenigde Staten al bewezen. In 89 wedstrijden bij Orlando City in de Major League Soccer vond hij 44 keer de weg naar doel. In de winter van 2018 had hij een mooie transfer naar Besiktas beet. De aanpassing aan het niveau van de Turkse topclub verliep niet gemakkelijk, maar toch kwam Larin er in anderhalf jaar aan 8 doelpunten in 22 wedstrijden. Tijdens de zomer van 2019 maakte hij de verstandige stap naar de Belgische competitie. Bij Zulte Waregem begon Larin fantastisch aan het seizoen, maar vanaf Nieuwjaar kampte hij met een vormdip en liep het minder vlot. Zijn statistieken liegen echter niet: 9 goals en 11 assists voor Essevee waren meer dan voldoende om terug een stap hogerop te zetten.

Larin is nog altijd maar 25 en lijkt nu goed op weg om definitief door te breken op de Europese velden. Als Larin de komende maanden zijn goede seizoenstart kan bevestigen, zit er misschien wel een nieuwe toptransfer aan te komen. Met zijn fysieke presence lijkt de Premier League hem op het lijf geschreven.