Nill De Pauw is opgeroepen voor de Congolese nationale ploeg. De 30-jarige aanvaller doorliep alle jeugdreeksen van de Belgische nationale ploeg, maar maakte nooit een A-optreden. Hij kan nu debuteren voor DR Congo, zijn land van geboorte.

Nill De Pauw, geboren te Kinshasa, heeft een Belgische vader en Congolese moeder. Hij groeide in België op en doorliep alle leeftijdscategorieën van de jonge Duivels, maar kreeg nooit een oproep voor de Rode Duivels. De dubbele nationaliteit van de Antwerp-speler komt in de herfst van zijn carrière van pas: hij is opgeroepen door de Congolese bondscoach Christian Nsengi-Biembe en kan debuteren tijdens een vriendschappelijk duel tegen Burkina Faso (9/10) of Marokko (13/10).

De jeugdspeler van het vroegere Sporting Lokeren wordt, zoals wel vaker bij DR Congo-selecties, vergezeld door een reeks (oude) bekenden. Edo Kayembe (KAS Eupen), Jordan Botaka (KAA Gent), Fabrice N’Sakala (Besiktas, ex-RSC Anderlecht), Chancel Mbemba (FC Porto, ex-RSC Anderlecht), Christian Luyindama (Galatasaray SK, ex-Standard), Neeskens Kebano (Fulham, ex-Charleroi en -Genk) zijn ook opgeroepen.