AS Roma speelde op de eerste speeldag van de Serie A gelijk tegen Hellas Verona, maar is dat punt nu weer kwijt. In Italië moeten spelers die op de U22-lijst staan niet ingeschreven worden op de Serie A-lijst. De Guineese middenvelder Amadou Diawara stond op die jongerenlijst, maar is geboren op 17 juli 1997 en dus 23 jaar oud.

AS Roma startte het nieuwe seizoen vol goede moed tegen Hellas Verona. In het Bentegodi-stadion speelden de Romeinen vrij dominant en creëerden ze een resem aan kansen, maar vergaten ze die af te werken. De wedstrijd die I Giallorossi had moeten winnen, eindigde op een brilscore. Dinsdag meldt de Serie A echter dat ze dat punt dan ook nog verliezen en Hellas Verona met 3-0-forfaitcijfers wint. Dat komt door een administratieve fout van de bezoekers.

In Italië hoeven spelers die 22 jaar of jonger zijn niet worden ingeschreven voor de ‘senior-lijst’ van de Serie A. De Guineese centrale middenvelder Amadou Diawara startte zaterdag voor de bezoekers en speelde 89 minuten. Nietsvermoedend was zijn foutieve inschrijving de reden dat AS Roma zijn punt alsnog verloor. Diawara stond op de U22-lijst ingeschreven, maar is geboren op 17 juli 1997 en dus 23 jaar oud. AS Roma claimt dat deze fout het wedstrijdverloop niet heeft beïnvloed, want het had nog vier plekken vrij op de ‘senior-lijst’, maar haalt zijn slag niet thuis.

Niet zoals Waasland-Beveren

Op de tweede speeldag van het seizoen 19/20 maakte Royal Antwerp FC een gelijkaardige fout door de niet-ingeschreven jeugdspeler Robbe Quirynen te laten invallen in het slotkwartier. The Great Old stond op dat moment 4-1 voor tegen Waasland-Beveren, wat toen ook de eindstand werd. De thuisploeg dreigde ook drie sportief verdiende punten te verliezen, maar Waasland-Beveren wilde niet via de groene tafel aan punten komen en repliceerde eerlijk dat de wissel geen invloed had op het resultaat. Die beslissing brak de Waaslanders zuur op, want die drie punten had de club een hoop juridische kosten uitgespaard na de door corona abrupt gestopte competitie. Met die overwinning zou het evenveel punten hebben gehad als Cercle Brugge dat een speeldag voor het einde van de reguliere competitie veertiende eindigde met een punt meer dan KV Oostende.

Advertentie