Beerschot VA heeft het contract van Alexander Maes eenzijdig verbroken. De 28-jarige middenvelder, die sinds 2016 onder contract lag bij de club, kwam dit seizoen niet verder dan een invalbeurt van twaalf minuten op de eerste speeldag tegen KV Oostende.

Maes genoot zijn jeugdopleiding bij Standard en speelde daarna bij Willem II, Lommel United, Racing Hades, Cappellen FC en Beerschot Wilrijk. De middenvelder promoveerde met laatstgenoemde club van Eerste klasse amateurs naar Eerste klasse A, maar na 130 officiële wedstrijden in het eerste elftal komt er nu een einde aan zijn avontuur op het Kiel.

“Ik kreeg deze week telefoon van Thomas Schellekens, een medewerker van de club die ik nog nooit heb ontmoet. Hij vertelde me dat de club al een aantal aangetekende brieven naar mij had gestuurd met – in mijn ogen – valse beschuldigingen. Dat ging bijvoorbeeld over het overtreden van de coronaregels. Maar ik weet van niks. Ik train al een week niet meer met de groep. Ik volg een thuisprogramma”, vertelt Maes, die nog een contract voor een jaar had bij Beerschot, aan De Gazet van Antwerpen.