Na jaren afwezigheid is Steven Defour eindelijk thuis, of toch ongeveer. Het inmiddels 32-jarige jeugdproduct van de Kakkers traint vanaf 30 september mee met de eerste ploeg.

Hoewel menig kakker lyrisch werd bij het horen van het nieuws, toomt KV Mechelen zelf de supporters al snel in. Steven Defour komt namelijk voorlopig enkel meetrainen om zijn conditie op pijl te houden. De #AnnounceDefour-hype leeft nochtans zeer hard bij de supporters.

Vandaag trainde hij al alleen om te zien welke oefeningen hij fysiek al aankan. Over de eventuele contractdiscussies die misschien volgen, zegt KV Mechelen dat deze momenteel onbestaande zijn. De ex-Rode Duivel zelf wil er nu nog niks over kwijt.

Dat Steven Defour een terugkeer Achter De Kazerne wel ziet zitten, is nooit een geheim geweest. Bij elke vraag over zijn toekomst komt KV Mechelen steevast naar boven. Maar of KV Mechelen het salaris van de voormalige Premier League-speler zal kunnen betalen, is vooralsnog onduidelijk.