KV Oostende heeft de 19-jarige Evangelos Patoulidis een contract voor drie seizoenen gegeven. De Belgische middenvelder met Griekse roots zat zonder club nadat zijn contract bij Standard deze zomer afliep.

Patoulidis maakte drie jaar geleden samen met zijn één jaar oudere broer Constantinos de overstap naar de Anderlecht-jeugd naar die van Standard. Evangelos werd destijds genoemd als een toptalent en werkte ook wel een aantal zomerse oefenwedstrijden af met de A-ploeg, maar stroomde uiteindelijk nooit echt door naar het eerste elftal van de Rouches. Na een testperiode van twee weken kon Patoulidis KV Oostende wél overtuigen.

Eerder deze transferperiode haalde KV Oostende al een andere speler van de jeugd van Standard: Arthur Theate. De 20-jarige verdediger miste dit seizoen nog geen minuut in de Jupiler Pro League.