Richairo Živković ruilt de Chinese tweede divisie voor een divisie hoger. De ex-spits van KV Oostende wordt door zijn club Changchun Yatai uitgeleend aan Guangzhou R&F FC, de club van Mousa Dembélé.

Živković trainde de voorbije weken mee met zijn ex-club Groningen omdat de competitie in de China League One stillag, maar tot een terugkeer naar de Trots van het Noorden komt het dus niet. Changchun Yatai leent Živković tot het einde van het kalenderjaar uit aan de club van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Živković maakte in de zomer van 2017 voor 1,2 miljoen euro de overstap van Ajax naar KV Oostende, waar hij zestien keer scoorde in 58 officiële wedstrijden. In februari 2019 verkocht de kustclub hem voor ruim het dubbele van het aankoopbedrag aan Changchun Yatai, dat hem in het voorjaar uitleende aan de Engelse eersteklasser Sheffield United.

Advertentie