Manchester United heeft Andreas Pereira opnieuw uitgeleend. De Belgische Braziliaan, die eerder al aan Granada CF en Valencia CF werd uitgeleen, doet het seizoen uit bij SS Lazio. De Romeinen bedongen ook een aankoopoptie in het huurcontract.

Pereira wordt al een paar jaar als een groot talent beschouwd bij Manchester United, maar de definitieve doorbraak is er nog niet gekomen. De 24-jarige aanvallende middenvelder kende vorig seizoen zijn beste seizoen bij The Red Devils – 40 wedstrijden in alle competities, goed voor twee goals en vier assists –, maar toch stuurt de club van trainer Ole Gunnar Solskjær hem een jaartje naar Rome. Eerder leende Manchester United hem al uit aan Granada CF (2016/17) en Valencia CF (2017/18).

Pereira, die geboren werd in Duffel maar in 2018 debuteerde als Braziliaans international, wordt de derde Belg bij Lazio. Ook Jordan Lukaku en Silvio Proto maken deel uit van de selectie van trainer Simone Inzaghi.