Antwerp FC heeft de transfer heeft Nana Ampomah eindelijk beet. De 24-jarige Ghanees, die bij Fortuna Düsseldorf op een dood spoor zat, speelt de komende twee seizoenen op huurbasis op de Bosuil. Ook Guy Mbenza van Cercle Brugge maakt de overstap naar The Great Old.

Antwerp hengelde al een tijdje naar de diensten van Ampomah, die Waasland-Beveren vorige zomer voor 2,8 miljoen euro inruilde voor Fortuna Düsseldorf. De Ghanese flankaanvaller degradeerde op het einde van vorig seizoen naar de 2. Bundesliga met Düsseldorf. Op de openingsspeeldag van dit seizoen mocht hij tegen Hamburger SV na 73 minuten invallen, maar in de blessuretijd slikte hij zijn tweede gele kaart. De komende twee seizoenen zal Ampomah nu het shirt van Antwerp dragen.

Antwerp haalde in eenzelfde adem ook Guy Mbenza van Cercle Brugge. De twintigjare Congolese aanvaller streek in januari van dit jaar neer in ons land, nadat Cercle 450.000 euro voor hem betaalde aan Stade Tunisien. Vorig jaar kwam hij – mede vanwege de vervroegde stopzetting van de competitie vanwege de coronapandemie – niet aan spelen toe voor de Vereniging, maar dit seizoen scoorde hij op de tweede speeldag tweemaal tegen… Antwerp. Hij ondertekende een contract tot 2024 bij Antwerp?