Na het vertrek van Mërgim Vojvoda naar Torino bleef in de selectie van Standard enkel Collins Fai over wat rechtervleugelverdedigers betreft. De uiterst talentvolle Damjan Pavlovic was tot vandaag de back-up van de Kameroener, maar dat was de polyvalente jongeling – van opleiding eigenlijk een defensieve middenvelder – ook al van Nicolas Gavory aan de linkerkant. Een extra optie was dus wenselijk en die heeft Standard gevonden in de vorm van oude bekende Laurent Jans.

Jans, 28 jaar ondertussen, is international van Luxemburg en speelde van 2015 tot 2018 bij Waasland-Beveren, waar hij een sterkhouder was. Zijn goede prestaties in Oost-Vlaanderen leverden hem uiteindelijk een transfer op naar FC Metz in de Ligue 2. Daar verdween hij naar het einde van het seizoen ’18/’19’ toe uit de basis, maar afgelopen zomer liet hij wel een stap vooruit optekenen toen Paderborn hem een huurcontract aanbood.

Na een initiële aanpassingsperiode in Duitsland knokte Jans zich vanaf november in de ploeg. Zo kwam de Luxemburger met 64 caps uiteindelijk aan 22 wedstrijden in de Bundesliga (en twee in het bekertoernooi), alvorens terug te keren naar Metz. Met de Franse club kwam hij een contractontbinding overeen en op die manier kunnen de Luikenaars Laurent Jans transfervrij aantrekken. Jans tekent voor één jaar op Sclessin met een optie op een bijkomend seizoen. Hij neemt het rugnummer 27 van Vojvoda over.

Meer goed nieuws uit het verdedigende compartiment van de Standard-selectie, want Konstantinos Laifis zal Luik tijdens deze transferperiode niet verlaten. Dat geldt overigens ook voor de Bosnische middenvelder Gojko Cimirot.