Afgelopen week plaatste Standard zich na drie kwalificatieduels voor de Europa League en dat betekende twee zaken: ten eerste werd de clubkas gespijsd met een kleine 3 miljoen euro, ten tweede zal Standard de komende periode op drie fronten moeten strijden. Een extra aanvallende optie in de breedte mocht er dus nog bij en daarvoor lieten de Luikenaars hun oog vallen op de 21-jarige Eddy Sylvestre van het Franse Nice, die vorig seizoen mooie dingen liet zien op uitleenbasis bij Auxerre.

De talentvolle flankaanvaller, die ook op de 10 uit de voeten kan, genoot het grootste deel van zijn opleiding bij Olympique Marseille. OGC Nice haalde Sylvestre in 2017 transfervrij weg bij zijn Zuid-Franse concurrent en een jaar later kwam de Fransman met Algerijnse roots voor het eerst in het Stade Maurice Dufrasne. Standard nam het twee jaar geleden namelijk op tegen Nice in zijn jaarlijkse galawedstrijd op Sclessin (2-1). Toen zagen we een treffer van Emond, nu in de Ligue 1, een owngoal van niemand minder dan Dante en, jawel, een doelpunt van Sylvestre.

Afgelopen seizoen werd Sylvestre uitgeleend aan Auxerre (16 wedstrijden, 2 goals), tijdens de eerste vier Ligue 1-wedstrijden van Nice dit seizoen viel hij driemaal in en pronkte zijn naam één keer in de basiself. Standard legt nu circa 1 miljoen euro op tafel om zich van zijn diensten te verzekeren. Sylvestre heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis voor vier seizoenen.

Mede door de ontbolstering van Michel-Ange Balikwisha en Abdoul Tapsoba lijkt het erop dat Aleksandar Boljevic en Duje Cop niet vaak meer in de selectie te bewonderen zullen zijn. De Montenegrijn en de Kroaat mochten eventueel nog vertrekken, maar vonden geen nieuwe club.