Anderlecht heeft Aristote Nkaka opnieuw een jaartje elders gestald. De 24-jarige middenvelder speelt komend seizoen op huurbasis bij de Duitse tweedeklasser SC Paderborn 07. Nkaka kwam helemaal niet voor in de plannen van paars-wit.

Nkaka heeft nog een contract tot 2023 bij Anderlecht, maar het ziet ernaar uit dat de voormalige Belgische belofteninternational nooit zijn officiële debuut zal maken voor paars-wit. De recordkampioen liet in mei 2018 weten dat Nkaka in de zomer van 2019 de overstap zou maken naar hen, maar eenmaal zover stuurden ze hem op huurbasis naar Spanje. Eerst naar tweedeklasser UD Almería, en in dezelfde transferperiode nog naar Racing Santander.

De Congolese Belg maakte in 2016 zijn debuut in de Jupiler Pro League in het shirt van Excel Moeskroen. In januari 2018 stapte hij over naar KV Oostende, met de belofte dat hij later de overstap zou maken naar Anderlecht. Een belofte die hem nog niet veel sportief succes opleverde.