Sporting Charleroi heeft zich op de laatste dag van de transfermarkt versterkt met twee opmerkelijke spitsen. Voormalig topschutter Łukasz Teodorczyk maakt na twee jaar zijn comeback in de Jupiler Pro League, terwijl ook Zulte Waregem-aanvaller Saido Berahino de troepen van trainer Belhocine komt versterken.

De transfer van Teodorczyk mag op zijn minst opmerkelijk worden genoemd. De 29-jarige Poolse aanvaller werd in het seizoen 2016/17 als Anderlecht-topschutter van de Jupiler Pro League, maar kende na zijn definitieve aanwerving een snertseizoen: na 27 speeldagen stond zijn teller op een schamele vier goals dat aantal dikte hij uiteindelijk nog aan tot… vijftien. De Pool verliet Anderlecht met 45 gemaakte goals in 93 wedstrijden, waarna hij bij Udinese… één keer scoorde in 32 wedstrijden. Charleroi huurt hem nu voor een jaar van de Italiaanse eersteklasser.

Ook Saido Berahino komt op huurbasis over naar het Stade du Pays de Charleroi. De Engelse Burundees raakte net als Teodorczyk ooit aan lagerwal, maar vond bij Zulte Waregem een nieuw elan: vorig seizoen scoorde hij acht keer voor Essevee. Ook dit seizoen stond hij in acht wedstrijden al tweemaal aan het kanon.