Antwerp FC heeft vlak voor het sluiten van de zomertransfermarkt uitgepakt met een verrassing van formaat. Jordan Lukaku wordt voor een seizoen gehuurd van SS Lazio, dat ook een aankoopoptie van drie miljoen euro in het huurcontract toestond. Ook Jérémy Gelin komt op huurbasis bij The Great Old voetballen.

Voor Lukaku is de uitleenbeurt aan Antwerp een welgekomen stap in zijn carrière. De 26-jarige linksachter deed het in zijn eerste twee seizoenen bij de Romeinen immers nog vrij goed, maar de voorbije twee seizoenen waren niet om over naar huis te schrijven. In januari 2019 sprong een transfer naar Newcastle United zelfs af omdat Lukaku niet slaagde voor zijn medische testen. Na de uitleenbeurt kan Antwerp de achtvoudige Rode Duivel overnemen voor drie miljoen euro.

Op de dag dat Jérémy Doku zijn overgang naar Stade Rennais officialiseerde stuurde de Franse club ook zelf een Jérémy naar de Jupiler Pro League, namelijk Jérémy Gelin. De 23-jarige centrale verdediger, een jeugdproduct van Rennes met 64 Ligue 1-wedstrijden op zijn teller, wordt een seizoen gehuurd zonder aankoopoptie.