RC Genk stuurt Benjamin Nygren voor twee jaar naar Nederland. De 19-jarige Zweed wordt voor twee seizoenen bij sc Heerenveen gestald. De Friese club bedong een aankoopoptie, maar Genk liet ook een terugroepclausule in het huurcontract opnemen.

Genk en Benjamin Nygren: het was voorlopig nog niet echt een geslaagd huwelijk. De Limburgers telden vorige zomer 3,7 miljoen euro neer om de Zweedse spits weg te plukken bij IFK Göteborg, maar verder dan één goal in vier officiële wedstrijden waaronder de Supercup tegen KV Mechelen en een bekerwedstrijd tegen KSK Ronse kwam hij vorig seizoen niet. Bij zijn eerste basisplaats, op de openingsspeeldag tegen KV Kortrijk, was Nygren wel goed voor een doelpunt.

De Limburgers lijken echter wel nog te geloven in Nygren, die dit seizoen een basisplaats kreeg tegen Zulte Waregem en mocht invallen tegen OH Leuven en Club Brugge. Nygren kan immers na één jaar terug naar de Luminus Arena geroepen worden mocht hij bij Heerenveen de pannen van het dak swingen.