Stade Rennais heeft op de laatste dag van de transfermarkt de transfer van Jérémy Doku helemaal afgerond. De tweevoudige Rode Duivel ondertekende een contract tot 2025 bij de Franse nummer drie van vorig seizoen. Anderlecht vangt 27 miljoen euro zonder bonus voor zijn jeugdproduct.

Dat de wedstrijd tegen KAS Eupen de laatste (in zeer lange tijd) van Jérémy Doku zou worden in het shirt van Anderlecht, was zo goed als zeker. Dat was effectief zo, want de overgang van de Borgerhoutenaar naar Rennes viel niet meer in het water. Met 27 miljoen euro is hij de duurste Belg aller tijden die de Jupiler Pro League verlaat, een record dat hij overneemt van Youri Tielemans die destijds voor 25 miljoen euro Anderlecht inruilde voor AS Monaco.

“Bedankt aan iedereen bij Anderlecht voor de voorbije acht jaar. Ik heb deel uitgemaakt van deze familie, die me gesteund heeft in mijn groei als speler en als mens. Ik hou van deze club en zal de herinneringen die we samen hebben gedeeld nooit vergeten. Ik wens de club succes toe voor de toekomst en ik ben er zeker van dat we elkaar opnieuw zullen tegenkomen”, stuurde Doku via sociale media de wereld in.